Їжа як мистецтво: киянка перетворює продукти на картини

30 червня 2017, 17:30
Киянка співпрацювала з Крістіаном Лабутеном і запевняє, що головні шедеври – ще попереду

Поросята – з круасанів, краби – з яблук, або пудель з ягід! Киянка Дарина Коссар створює дивовижні композиції зі звичайних продуктів. Скільки за чотири роки такої краси зробила – не рахувала.

"Починаємо поетапно з омлету, кладемо його в центр тарілки і потім додаємо по колу вермішель", – показує художниця. Ось так легким рухом руки смажені яйця, свіжі огірки та кольорові макарони перетворюються в незвичайне левеня. Здається, майстер Дарина Коссар може "писати" їстівні картини із закритими очима. Хоча ще кілька років тому працювала секретарем, вчилася на психолога і навіть не мріяла про кулінарію.

Реклама

"Ідеї приходять досить спонтанно, що мені, грубо кажучи, на думку спаде, то я і роблю. Ось, наприклад, цих мишок я зробила з рису. Місяць – це омлет. А внизу звичайні овочі – брокколі, морквина. За великим рахунком нічого складного", – розповідає Дарина Коссар.

Хліб, шоколад, фрукти або ягоди – кожен продукт для неї джерело натхнення. Дарина може зі звичайного огірка зробити ялинку, а з солодкого перцю – автомобіль. А ось шматочок докторської ковбаси і зелений горошок – ви навряд чи вгадаєте в стильному платті. Тому не дивно, що роботи українки знають і за океаном.
"Я можу похвалитися, напевно, самим таким великим досягненням – це співпраця з Крістіаном Лабутеном. Для них я робила не з їжі, а з їх косметики, вони випускали нову колекцію – "Аллоха, Лабутен", – і я з ними співпрацювала, робила ілюстрації з лаків і помад", – говорить художниця.

Зараз за роботами Дар'ї в соцмережі стежить понад 13 тисяч підписників. Щотижня майстер намагається радувати їх новими картинами. Забавні мишенята, черепашка або собака – щоб розкласти по тарілках таку красу знадобиться не більше 5-7 хвилин, а ось їсти таке – шкода.

Реклама

Саму ж Дарину "коротке життя" кулінарних картин не засмучує. Впевнена: кращі роботи ще попереду.