З чого складаються торти, від яких не товстішають

27 листопада 2017, 13:14
Жменя кокосової стружки, насіння гарбуза, кунжут і солодкі фініки – ось один з рецептів коржа

Без борошна, цукру і яєць. Киянка створює торти, від яких не товстішають. Зберігатися в холодильнику солодощі можуть до двох днів.

"Найшокуючий інгредієнт у складі моїх тортів – це зелена гречка. Люди, коли чують, вони просто дивуються – як торт з гречки?", – каже кондитер Дарина Свінціцька.

Реклама

Не єдина, але обов'язкова – зелена гречка і кокосове масло – це основа "живих" тортів Дар'ї Свінціцької. Без звичних борошна, цукру і яєць, економіст за освітою, а нині кондитер – створює десерти вже третій рік поспіль.

"Вони повністю цільні, складаються з горіхів, насіння, сухофруктів, ягід, кокосового масла. Як підсолоджувач використовується мед або фініковий сироп", – говорить Дар'я Свінціцька.

До веганських  тортів і тістечок дівчина прийшла випадково – відмовившись від продуктів тваринного походження, зрозуміла: без солодкого – ніяк. І почала експериментувати. Пригорща кокосової стружки, насіння гарбуза, кунжут і солодкі фініки – ось один з рецептів коржа. З кремом можна придумати ще більше.

Реклама

"Наш інтригуючий компонент – зелена гречка – його ми використовуємо в крем. Будемо перебивати разом з ягодами, з горішками і кокосовим маслом", – розповідає Дарина Свінціцька.

Готується торт без борошна і яєць фактично за три години. Випікати не треба – тільки охолодити. Він не проходить термічну обробку, тому і називаються "живим". Десерти зовсім не калорійні, тому серед клієнтів-ласунів чимало саме жінок.

"Я ці тортики пробувала раніше, мені вони дуже подобаються, і найголовніше в цих тортах, ось як особисто для мене – для тих людей, які повненькі, їм дуже важливо, що цей тортик дуже легкий. Ти його з'їв, і через півгодини він вже перетравився", – говорить покупець Олена Абакшіна.

Реклама

Зберігати такі солодощі в холодильнику можна не більше двох-трьох днів.

Нагадаємо, в пекарні Broadway Bakery в Індії був створений найдорожчий торт в світі. Принаймні, так стверджує головний кондитер пекарні Домінік Джозеф Самуїл. Шедевр був приурочений до Дня незалежності Індії, а "вишенькою на торті" стала боллівудська зірка Амір Хан в образі спортсмена, який тренував жінок-борців у фільмі "Дангал". Над створенням торта працювала група з шести художників, а в цілому робота над шедевром зайняла близько 1200 годин.

Раніше в Тернополі виготовили найдовший торт-вишиванку в Україні.