Киян нагодували дешевими устрицями

15 травня 2017, 12:14
Устриць зберігають не більше п'яти днів, а для їх вирощування потрібна чиста вода

Вирощують молюсків, які багаті на білки, на фермі / Фото: Анастасія Іскрицька

На столичному фестивалі їжі вишикувалися довгі черги за устрицями.

Реклама

Те, що в ресторанах подають за чималі гроші на дорогому посуді, тут їдять на вулиці з паперових тарілок. Сергій з другом вперше пробує делікатес. Виходить не відразу.

"Думав, у устриці жорстке м'ясо, тому жувати його не можна, а виявилося, дуже м'яке і приємне м'ясо", – каже гість фестивалю Сергій.

Крім зарубіжних, на фестивалі і чорноморські устриці. Їх цінують за особливий смак. Він не такий солоний, як у середземноморських. Вирощують молюсків, які багаті на білки, на фермі в Одеській області.

Реклама

"Для цього потрібно було знайти правильне місце і правильну воду. Устриця не ростиме в брудній воді, потрібно було побудувати інфраструктуру", – розповідає менеджер Ольга Бард.

Урожай знімають два рази на рік. Устриць зберігають не більше п'яти днів. Відразу на місці перевіряємо молюсків на свіжість.

Сік лимона – і страва готова. На фестивалі ціна делікатесу стартує від 40 гривень за чорноморську устрицю і 60 за нідерландську. Дешевше – тільки в супермаркеті. Втім, скільки їх там зберігають, – невідомо.