Кращі коктейлі для киян: що пити на День столиці

30 травня 2014, 11:01
Смачні напої додадуть радості свята

День народження столиці навряд чи пройде виключно з лимонадом

Що вже скромничати – день народження столиці навряд чи пройде виключно з лимонадом. Особливо добре це розуміє Віктор Григорян, власник одного зі столичних ресторанів, який дав нам два рецепти виключно київських алкогольних коктейлів – один з них він склав спеціально для читачів нашої газети. А щоб було вже зовсім душевно – коктейлі можна пити під улюблені пісні про Київ.

Зелений каштан

Реклама

Авторський коктейль спеціально для "Сегодня"

Лікер "Пізан Амбон" 50 мл

Реклама

Текіла 20 мл

Ананасовий сік 50 мл

Спрайт 50 мл

Реклама

Цукровий сироп 20 мл

Всі інгредієнти змішати у високому стакані, за бажанням можна додати лід.

Батьківщина-мати

Коньяк 50 мл

Спотикач 30 мл

Лимон 1 шт.

Попередньо 2 години охолоджуємо в холодильнику келих для коктейлів. Лимон розрізаємо навпіл, відрізаємо скибку для прикраси. З решти лимона вичавлюємо (руками або в соковижималці) сік у склянку. У шейкері збовтуємо коньяк, спотикач і лимонний сік. Потім проціджуємо суміш через сито в охолоджений келих.

Прикрашаємо коктейль скибкою лимона і подаємо разом з солодким десертом або фруктами.

Прогулянка по Хрещатику

Білий ром 50 мл

Лікер Куантро 20 мл

Лікер Гальяно 30 мл

Апельсиновий сік 100 мл

Ананасовий сік 50 мл

Лимонний сік 10 мл

Коктейль популярний не тільки в Україні, але саме київські бармени зробили його своєю візитною карткою після того, як змінили класичний рецепт. Всі компоненти треба змішати в шейкері і подавати в охолодженій склянці з колотим льодом.

Варенуха в гарбузі "по-київськи"

Горілка 0,5 л

Сухофрукти 200 г

Мед 2 ст. л.

Невеликий гарбуз 1 шт.

Як розповіла нам Анастасія Кросовская, екскурсовод агентства "Цікавий Київ", яка розробила маршрут по питним закладам столиці, цей напій користується особливою популярністю в Києві. Він відомий ще з XVIII століття і являє собою настоянку на сухофруктах з медом, яка заливається в гарбуз і томиться в духовці.

Настоюємо горілку на сухофруктах ніч, з гарбуза (дістаємо м'якоть і кісточки), заливаємо туди настоянку з сухофруктами, додаємо мед і томимо в духовці при 100 градусах чотири-п'ять годин.

Легенда свідчить, що висловом "випити на коня" українці зобов'язані саме цій варенусі – нібито сухофруктами з неї годували і навіть лікували коней. Коли гості йшли з київського закладу, випивши всю варенуху, вони просили господиню "сухофруктів на коня". Чи дійсно все діставалося коню – вже ніхто не знає, але вираз "на коня" популярний донині, як і сама варенуха, без якої складно уявити справжній столичний питний заклад.