У Києві 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили діяльність для проведення санітарних заходів і усунення недоліків.
Про це повідомляє Головне управління Госпродпотребслужби в м.Києві.
"1 липня 2017 в зв'язку з реєстрацією в м.Києві випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, пов'язаними з вживанням харчових продуктів у закладах громадського харчування, фахівці Головного управління Держпродпотребслужби в м.Києві ... провели збір інформації у операторів ринку про діяльність, пов'язану з реалізацією харчових продуктів, за місцем ведення їх господарської діяльності", – йдеться в повідомленні.
Основною метою було дослідити санітарний стан приміщення, чи підтримується в чистоті, робочому стані поверхня обладнання, що контактує з харчовими продуктами.
Також моніторили наявність медичних книжок у персоналу закладу.
При виявленні порушень з боку санітарного законодавства, суб'єктам господарювання надавалися консультації щодо їх усунення.
"За рекомендаціями фахівців Головного управління 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили свою діяльність для проведення санітарних заходів і усунення недоліків", – повідомили в київському управлінні Держпродпотребслужби.
Там також відзначили, що станом на 1 липня кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки.
За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.
Як повідомлялося 28 червня 16 людей постраждали в результаті спалаху кишкової інфекції в закладі громадського харчування "Суші Ленд Євразія" на вулиці Дмитрівській у Києві.
Підприємство ТОВ "Суші Ленд Євразія", з яким пов'язано отруєння, тимчасово припинило свою діяльність.
Масове отруєння в Києві: названо вражаюче число ресторанів-порушників
2 липня 2017, 12:05
У столиці станом на 1 липня кількість захворювань кишковою інфекцією складає 34 випадки