Паски в Києві: скільки в столиці коштує святкова випічка

14 квітня 2017, 18:33
Ціни – від 15 до 1450 гривень

Паска за півтори тисячі гривень: найдорожчий великодній хліб знайшли в Києві. Правда, можна знайти паску дешевше, і при цьому – не менше смачну.

Кулінар Ірина Карпенко вдома не пече паски вже два роки. А на роботі – пасхальний конвеєр. "16 штук у нас йдуть за півгодини. Може, навіть менше. Ми тільки встигаємо їх дістати, тільки красиво прикрасити і упакувати, і моментально приходять люди і забирають", – розповіла кухар.

Реклама

Ледве паску дістали з печі, кулінар відразу береться за тісто. "Цей процес повинен бути безперервним", – пояснює пекар Валерій. Всередині – кардамон, ваніль і цедра. Півкілограмову буханку продадуть за 95 гривень. Але є і дорожче. "Велика коштує 400 гривень. А менша – 215", – розповіли продавці.

"Сегодня" знайшли найдорожчу паску в столиці. 1430 гривень. Це за 3 кілограми. Але ціна кусається не скрізь. "Найменша коштує 15 гривень. Є за 200 гривень – найдорожча в нашому магазині. Вона йде з цукатами і горіхами", – розповіли в одному з магазинів міста.

Продавець Оксана зізнається: найпопулярніша – за 20 гривень. У чверть кіло. Розкуповують паски щосили. Сьогодні продала вже більше сотні.

Реклама

У суботу в магазини привезуть ще більше свіжих пасок. Адже в останній день перед Великоднем очікується найбільший попит на традиційну випічку.