Свято для українських гурманів: в Києві відбувся фестиваль сиру

25 вересня 2017, 12:50
Українські крафт-сири можуть дати фору європейським, стверджують організатори фестивалю

/ Фото: Олександр Яремчук

У Києві провели фестиваль сиру.

Більше 40 сироварів з усієї України представили свої вироби в столиці. Тут сири на будь-який смак – з перцем, часником і навіть вимочені у вині.

Реклама

Уподобання відвідувачів різняться. Хтось звик до традиційних смаків, хтось – шукає щось незвичайне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

На фестивалі розкривають і секрети виробництва. Прямо перед очима відвідувачів готують моцарелу.

Реклама

За схожою технологією роблять популярні м'які сири, серед яких і сулугуні. А ось Аркадій пропонує бажаючим грюєр, привезений з Маріуполя. Розповідає – зайнявся сироварінням, коли вийшов на військову пенсію. Тоді його хобі переросло в професію.

Українські крафт-сири можуть дати фору європейським, стверджують організатори фестивалю. Втім, і ціни на таку продукцію вище – в середньому в півтора-два рази – магазинного асортименту.