Продукти- "супергерої": дивно корисна їжа

25 жовтня 2016, 01:23
Джерела вітамінів і корисних речовин

Фото: chiangmainews.co.th

Дієтологи розповіли про небачену корисності деяких продуктів. Багато з них – екзотичні, проте цілком доступні в Україні, пише healthinfo.ua.

Лаймкват

Реклама

Про лаймкват відомо лише те, що він є гібридом лимона і кумквата. Це крихітні фрукти неймовірно багаті вітаміном С і клітковиною. Їх можна їсти не очищаючи, до того ж вони можуть замінити лимони або лайми у всіх рецептах.

Вакаме

Водорості вакаме найчастіше зустрічаються в супі місо – зелена маса в бульйоні це саме вони. Вакаме, як і інші водорості, надзвичайно багаті мікроелементами, йодом, вітамінами, а також майже не містять калорій. Вакаме відмінно підходять для салатів і для супів типу місо.

Реклама

Пуер

Якщо ви твердолобий любитель кави як ранкового каталізатора продуктивності, то вам буде корисно спробувати в якості альтернативи пуер. Хоча пуер вважається різновидом чорного чаю, він мало має спільного з магазинними аналогами. Пуер витримують протягом декількох років, завдяки чому відбувається ферментація, яка вивільняє нові хімічні сполуки. Пуер багатий на поліфеноли, які покращують травлення, знижують рівень холестерину і сприяють схудненню.

Помело

Реклама

Помело виглядає як зелений грейпфрут, що раптово виріс до розмірів дині. Дитя селекції, помело поєднує в собі так багато корисного, що ми сміливо зараховуємо його до суперфудів за концентрацію вітамінів, корисного калію і антиоксидантів.

Плумкот

Цей строкатий плід – гібрид сливи й абрикоса. Є більше 20 сортів плумкота, які розрізняються смаками з відтінками граната, груші і власне сливи. Відмінне джерело клітковини, вітамінів А і С і натуральної фруктози.

Гарбуз-сквош

Цнй гарбуз виглядає не дуже привабливо, зате таїть у собі соковиту жовту м'якоть, яка несе величезний заряд вітамінів, антиоксидантів, калію і клітковини.

Коренева селера

Цей вузлуватий коренеплід дуже корисний. Він багатий на вітаміни, калієм і магнієм. Коренева селера відмінно підходить для салату з буряком, яблуками і волоськими горіхами.

Теффі

Теффі (полевиця абіссінська) – харчовий злак родом з Ефіопії, який культивується в основному в Африці. Ці поживні зерна дуже невеликі. У них м'який горіховий смак. Теффі дивовижно багата кальцієм і клітковиною, і є практично ідеальною дієтичною стравою для тих, хто сидить на безглютеновій дієті. В Африці з теффі готують традиційні коржі. Але з його зерен можна приготувати кашу або гарнір. А борошно ідеально підходить для солодкої випічки і млинчиків.

Пажитник

Пажитник так чи інакше відомий вам, як одна з головних складових приправи каррі. Він застосовується в кулінарії протягом тисячоліть і має яскраво виражений смак. Насіння пажитника багате мінералами, такими як залізо, калій і кальцій, клітковина і холін.

Портулак

Портулак є бур'яном, точно так само як кульбаба, і може вживатися в їжу, причому з великою користю. Портулакбагатий омега-3 жирними кислотами, вітамінами С і Е, а також є джерелом пектину – корисної розчинної клітковини.