Троянди, півонії та жоржини: киянка готує їстівні букети з бельгійського шоколаду

7 травня 2018, 13:43
Висихає шоколад за півтори-дві години, а от зберігати такі букети можна не більше року

Троянди, півонії або жоржини ... з бельгійського шоколаду. Їстівні квіти "вирощує" на кухні киянка Анна Жуковська. За день може скласти до півсотні букетів. Каже: особливо часто їх замовляють на весілля.

Біла жоржина з ніжно-рожевими пелюстками, англійська троянда або величезні півонії. Анна Жуковська показує квіти, схожі на справжні. Каже, це аж ніяк не кондитерська мастика або помадка.

Реклама

"З такого шоколаду, ми його розтоплюємо, додаємо мед або глюкозу, і отримуємо потім невдовзі після відстоювання пластичний шоколад. Здається, магія, але дійсно так, це магія, яка проходить свої процеси, свої етапи кристалізації, і потім ми отримуємо ще іншу магію – квіти", – говорить Анна Жуковська.

Пелюстка до пелюстки – і квітка "виростає" просто в руках. Створити букет з трьох квітів Анна Жуковська може і через годину, говорить, аби було натхнення. Рецептом краси зі смаком шоколаду охоче ділиться з іншими.

"Квіти – загорілася – хочу! Все кидаю, хочу квіти. Потім почала читати, що щоб робити такі квіти, треба якусь базову хорошу основу, щоб на щось красиво подати. І я вже розумію, що їх можна і так подавати", – говорить Анастасія Дем'яненко, яка вчиться робити квіти з шоколаду.

Реклама

Висихає шоколад за півтори-дві години, а от зберігати такі букети можна не більше року, або – поки хтось ними не поласує.

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт шоколадної ковбаски з печивом.

Також ми повідомляли, що американські медики з Університету Лома Лінда довели, що вживання 48 грамів шоколаду покращує здатність до навчання і запам'ятовування. Крім цього, шоколад з вмістом какао не менше 70% позитивно впливає на імунітет людини.