У кухаря виявлено однотипна сальмонела S.enteritidis групи D. Фото: навчальний-центр-бостон.рф
Кількість людей, які захворіли на гостру кишкову інфекцію після вживання їжі в закладі громадського харчування в Києві, станом на середу досягла 39-ти.
Про це повідомляє прес-служба Головного управління Госпродпотребслужби в Києві.
"За інформацією Державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" кількість захворювання на гостру кишкову інфекцію становить 39 випадків станом на 5 липня 2017 роки після вживання їжі в закладі громадського харчування", – зазначили у відомстві.
За результатами досліджень, проведених лабораторних центром, в змивах з робочих поверхонь, посуду, кухонного інвентарю, рук та одягу персоналу закладу виявлені бактерії групи кишкової палички. Патогенні ентеробактерії і умовно патогенні мікроорганізми – не виявлені. У кухаря виявлено однотипна сальмонела S.enteritidis групи D, повідомили в столичній Держпродпотребслужбі.
Крім того, в ході дослідження 9 проб харчових продуктів встановлено, що 7 проб ролів і 1 проба соусу за санітарно-мікробіологічними показниками не відповідають вимогам технічних умов.
Раніше повідомлялося про 38 людей, які отруїлися їжею в закладах громадського харчування в Києві. Зокрема, зафіксовані випадки отруєння в київській мережі закладів японської кухні (в закладах на вул. Дмитрівській і на Петрівці).
У чотирьох осіб, госпіталізованих в столиці з отруєнням після вживання суші, підтверджений діагноз "сальмонельоз".
Поліція порушила кримінальне провадження за статтею 325 Кримінального кодексу (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).