У церковному наметі на Майдані замироточили ікони

24 квітня 2014, 09:47
Диво сталося напередодні Великодня

<p>На Майдані заплакали ікони. Фото: Ірина Гинжул</p>

Реклама

Перед Великоднем у молитовному наметі на Майдані замироточили дві ікони. На одній зображена Божа Матір з немовлям на руках, а на другій – Ісус Христос. До них вже шикуються черги з киян, які бажають подивитися на диво.

Зміни на іконах помітила парафіянка молитовного намету Олеся Кушилюк. "Я молилася перед іконою Ісуса, читала молитву і побачила, що його очі наповнені сльозами. Наступного дня по його щоці скотилася сльоза, а в п'ятницю, коли протирала ікони від пилу, відчула приємний запах миро. Тепер до нас у храм-намет йдуть сотні віруючих. Для нас – це добрий знак, значить, Бог з нами", – розповіла Олеся. Обидві ікони розміром метр на півметра: вони надруковані на цупкому папері, наклеєні на картон і взяті у дерев'яні рамки.

Ці ікони врятували активісти Майдану з церкви-намету, що згоріла вночі 19 лютого, коли їх атакував "Беркут". Хто приніс їх на Майдан – невідомо. "Ми були тут у неділю, і сьогодні прийшли в намет з друзями – у них хвора дитина, вони молилися про зцілення. Ікони за три дні змінилися", – розповів нам киянин Олег.

Реклама

"Зміни відбуваються з іконами щодня, це неймовірно! Можна побачити, як у немовляти опухли долоньки – ніби у формі вісімки, що, за Біблією означає божественну нескінченність. Також на правій долоні дитини і на правій ніжці з'явилися ранки, стигмати – раніше такого не було. На одязі дитини, на рукавах, помітні руді плями, його біленький балахон ніби намочений водою", – каже Кушилюк. Миро (руді цятки) можна побачити на долоньках немовляти Ісуса, на руках Божої Матері і на ногах Ісуса.

"Мироточення – одне з незаперечних чудес. Не має значення, з якого матеріалу зроблена ікона – намальована фарбами на полотні чи надрукована на папері. Бог єдиний для всіх, він і наділяє ці образи божественною святістю", – каже архієпископ Євстратій. За його словами, після Майдану варто передати ікони в каплицю на вул. Інститутській, де їм і надалі зможуть поклонятися віруючі.