У дитячому таборі в Пущі-Водиці отруїлися троє дітей

17 серпня 2018, 18:57
Також постраждали двоє дорослих, які їх супроводжували

В одному з літніх таборів у Пущі-Водиці зареєстрували п'ять випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію. Постраждалі – троє дітей і двоє дорослих, повідомляє Держспоживслужба столиці.

Симптоми захворювання помітили у відпочиваючих – учасників танцювального гуртка Ліцею "Поділ" №100 і дорослих, які їх супроводжували, 15 серпня. Повідомляється, що група з 20 дітей і 4 дорослих приїхала до табору за туристичними путівками 13 серпня.

Реклама

"Хворі діти проживали в оздоровчому закладі в одній кімнаті", – уточнили в Держспоживслужбі.

Двох дітей швидка допомога доправила до лікарні №1. Їх оглянув лікар. Школярів на вимогу батьків виписали в той же день. Ще одну дитину батьки забрали відразу після огляду медика. Дорослі від госпіталізації відмовилися.

Фахівці відомства провели перевірку табору і з'ясували, що він працює з порушеннями. Зокрема, він відкрився без акту прийому, перерва між змінами для проведення генерального прибирання і санітарної обробки становить менше двох днів, а меню не погоджене з держслужбами.

Крім того, приміщення харчоблоку не утримується в чистоті, а холодильник, де зберігається м'ясо і риба, має ознаки корозії.

Реклама

"У зв'язку з виявленими порушеннями були відібрані зразки харчових продуктів і змивів з об'єктів навколишнього середовища для проведення лабораторних досліджень, які ще тривають, а закладу вручено припис про усунення порушення вимог законодавства", – повідомляє Держспоживслужба.

Тим часом, за станом на сьогоднішній день, більше в таборі ніхто не захворів.

Нагадаємо, в Києві на минулому тижні число постраждалих в результаті отруєння шаурмою збільшилася до 93 осіб.

Тим часом ще одну масовий спалах гострої кишкової інфекції зафіксували в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району: тут постраждало 18 осіб, в тому числі дві дитини. Захворювання також пов'язують з вживанням шаурми. І хоча епідрозслідування ще триває, до торговельної точки вже є низка претензій. Наприклад, порушення температурного режиму і терміну зберігання продуктів.