У Києві посилено охоронятимуть школи і дитячі садки

24 травня 2018, 13:22
На територію навчальних закладів допускатимуть не всіх

Київ посилює охорону у всіх навчальних закладах

Київ посилює охорону і заходи безпеки у всіх навчальних закладах. За відповідне доручення Департаменту освіти і районним управлінням освіти проголосувала постійна комісія з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту. Про це повідомила голова комісії Ганна Старостенко.

"У зв'язку з  поширенням отруєння школярів газоподібними речовинами в Україні ми повинні убезпечити маленьких киян від таких випадків. Особливо зараз, напередодні останніх дзвінків і під час Ліги чемпіонів, безпека дітей в місті має бути особливим пріоритетом як для наших правоохоронців, так і працівників навчальних закладів. Тому сьогодні ми дали доручення Департаменту та районним управлінням посилити заходи безпеки в наших школах і садках", – повідомила голова комісії.

Реклама

Старостенко зазначила, що йдеться, зокрема, про посилення охорони і обмеження доступу на територію навчальних закладів осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також йдеться про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщення навчальних закладів отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю і здоров'ю.

"Крім того, відповідно до рекомендацій МОН, доручаємо навчальним закладам провести роз'яснення для учнів, студентів, батьків і працівників щодо поведінки в разі виникнення ситуацій, що загрожують їх безпеці та здоров'ю. Залучати до такої роботи співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій та правоохоронних органів. І що важливо – забезпечити інформування правоохоронних органів у разі виявлення у навчальних закладів підозрілих осіб або предметів, які можуть становити загрозу здоров'ю і життю", – підкреслила Старостенко.

Нагадаємо, контроль за безпекою харчування в навчальних закладах з 20 вересня 2019 року здійснюватиметься за новими правилами. Така вимога передбачена законом "Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів".