У Києві пройде свято їжі

9 жовтня 2014, 11:01
Гостей чекають майстер-класи, дегустації та розваги

Реклама

З п'ятниці по неділю 10-12 жовтня в Києві відбудеться Міське свято їжі від проекту "Вулична Їжа"Це новий етап розвитку open-air Фестивалю вуличної їжі, де окрім власне їжі гостей чекають на гастрономічних майстер-класах, великому фермерському ринку, дегустаціях, в крамниці куховарських книг, а також на конкурсах, dj-сетах, stand-up show, кулінарних кінопоказах та багато іншого.

Свято відкриє киянам і гостям столиці приголомшливу і абсолютно нову грань приготування їжі – food show, culinary slow food project і food design. Кращі світові кулінари-дизайнери будуть орудувати ножами, підпалювати, смажити й пекти, використовувати незвичні техніки та пристрої, це буде унікально і дуже цікаво. Серед запрошених – неймовірний майстер роботи з тестом Омер Полак (Blow Dough, Ізраїль) і Фудзівара Йошихіро (Yoshi Fujiwara, Японія), який прямо на головній сцені розчленує 80 кг жовтоперого тунця.

Реклама

Кожен день гостей чекають майстер-класи, на яких вони навчаться різати цибулю, стругати хамон або вертіти тюфтельки. Паата Кучава, шеф-кухар з Кахетії і гастрономічний посол Грузії, покаже, як робити справжні хінкалі. А Юрій Ковриженко розповість про квіти в кулінарії, нафаршируйте суцвіття цукіні, розповість про су-вигляді (готуванні в вакуумі) та молекулярної кухні. Вікторія Фальковська навчить готувати натуральні і корисні солодощі і правильне дитяче харчування, а Вадим Грановський розповість, як зробити з звичайної кави вишуканий напій з додаванням екзотичних інгридієнтів і прянощів і як використовувати принципи гендерної гастрономії в кавовій рецептурі.

Організатори обіцяють, що рибний і продуктовий маркети будуть схожі на кращі світові ринки: 30 метрів пршута, хамону, прошутто і вестфальського окосту, нарізати який будуть спеціально запрошені іспанські кортадори, 120 видів європейських сирів і безліч регіональних національних виробників. Наприклад, одеські продукти привезе гастрономічний ринок "Цимес Маркет". Буде і свіжозловлена риба з Чорного моря: барабуля, кефаль, ставридка, бичок, луфарь і більше тонни мідій, дегустація яких проводитиметься кожні дві години. Прямо на святі будуть варити пиво і варення, а інші крафтові продукти – хліб, карамель, напої – привезуть до столу найсвіжішими. При цьому асортимент буде найкращим у місті, а ціни – найдоступнішими.

Всі продукти можна буде понюхати і спробувати. "Ми запланували кілька десятків дегустацій: вина з троянд і не тільки, справжніх трюфелів, пасти, більш 100 сирів, хамону, оливок і всього такого. А ще віддамо "на пробу" перші 300 порцій суші та сашимі, приготованих з обробленої на сцені тунця. Буде неймовірно смачно", – обіцяє організатор Міського Свята Їжі Роман Тугашев.

Реклама

Вуличну їжу в цей раз представлять традиційна англійська, індійська, марокканська кухні, тайська локшина, морепродукти, риба, десерти, хот-доги і всього лише дві бургерной. Будуть і улюблені столичні ресторани – всього близько 15 учасників з оновленим осіннім меню.

Крім того, на території будуть встановлені сцени для виступів і dj-сетів. Організацію насиченою музичною програми взяли на себе хлопці з Радіо "Аристократи". Цього разу "саундтреком" свята буде мікс з британського інді від The Selector, електроніки, хауса, хіп-хопу і живих виступів українських груп Brunettes Shoot Blondes і Charlie. Старт: 16:00 в п'ятницю, фініш – в ніч з суботи на неділю.

Квиток коштує 40 гривень за один день і 60 гривень за всі три дні свята. Гості можуть бувати на всіх майстер-класах, дегустаціях, ходити на всі розваги та кінопокази. Для дітей до 16 років вхід безкоштовний.

Частина зібраних на святі грошей організатори обіцяють віддати на потреби української армії та на слуховий імплантат дівчинці Фросі Сімакова.

Адреса: Платформа арт-завод, Київ, 10 хвилин від ст. м. Лісова, вул. Біломорська, 1.