У Києві ресторанам і барам дозволили працювати в приміщеннях: список умов

23 червня 2020, 17:42
Банкети поки проводити не можна, а в приміщення пустять тільки в супроводі персоналу

Фото: REUTERS/Christian Hartmann

У Києві кафе, барах і ресторанах нарешті дозволили приймати гостей всередині приміщень, а не тільки на літніх майданчиках. Про це йде мова в нових умовах, які опубліковані в розпорядженні КМДА від 22 червня.

Згідно зі списком вимог щодо роботи закладів громадського харчування, відвідувачі можуть увійти в заклад тільки в супроводі персоналу. На вході можуть міряти температуру. Якщо вона буде підвищена, або у людини є ознаки ГРВІ – в заклад не пустять. Також обов'язкове дотримання масочного режиму при вході і переміщенні по закладу.

Реклама

Також в розпорядженні описані і інші правила роботи закладів всередині приміщень. Серед них – видача одноразових меню і забезпечення роботи туалетів без черг.

Реклама

Під забороною, як і раніше, залишається робота дитячих кімнат при закладах, банкети на компанії більше 10 людей і робота буфетів самообслуговування.

В барах, кафе і ресторанах повинні бути антисептики, рідке мило і паперові рушники. Всі працівники повинні обслуговувати гостей в масках і рукавичках.

Зазначимо, кафе і ресторани ще з 11 травня отримали право відкривати літні майданчикипід відкритим небом і працювати на винос. А з 13 травня Кабінет міністрів послабив і ці обмеження – дозволив роботу "літників" під навісами або на верандах, а також збільшив ліміт на кількість відвідувачів за столиками (чотири людини замість двох).

Реклама

Також сайт "Сьогодні" писав, за які порушення карантину карають українців. При цьому багато громадян втомилися дотримуватися всіх правил: