У Києві стає популярною в'єтнамська кухня

2 серпня 2017, 14:05
Холодна кава по-в'єтнамських і спрінг-роли – справжній хіт сезону.

Мода на азіатську кухню охопила столицю. Нові точки відкриваються одна за одною. Слідом за японською та китайською кухнею кияни та гості міста розсмакували в'єтнамську.

Бренд-шеф ресторану в'єтнамської кухні Євген Мензелевський два роки опановував секрети готування страв у В'єтнамі. Зараз вчить київських кухарів. Пояснює: ця кухня – новинка, але має щось спільне з українсько..

Реклама

"Наприклад, локшина рисова. У нас є якісь макаронні вироби і для нас це поєднання свинячого, котлет, кисло-солодкого соусу. Ми готуємо в томатному, в'єтнамці – в рибному. Це абсолютно різні світи, але якісь паралелі між ними є", – говорить Євген.

Головна страва – суп Фо. На бульйоні, який вариться вісім годин, з м'ясом, локшиною і свіжою зеленню. Дуже поживний і легкий для шлунка, але не дешевий – порція коштує 100 гривень.

"Цей суп зараз став дуже популярним, тому потрібно спробувати обов'язково перш ніж знайомитися з усією іншою в'єтнамською кухнею", – стверджує шеф-кухар ресторану в'єтнамської кухні Ілля Сьомін.

Реклама

Рис, м'ясо і риба, свіжа зелень – основа кухні. В'єтнамські салати, локшину і пікантні соуси українці вже оцінили. В'єтнамську кухню можна знайти і серед вуличної їжі. Вже через 10 хвилин – бюджетний обід готовий. Холодна кава по-в'єтнамських і спрінг-роли – справжній хіт сезону. На обіди по 150 грн приходить чимало офісних співробітників. "Намагаються, їдять – кажуть, що смачно. Інгредієнти ми повністю всім розповідаємо. Якщо у когось алергія – запитуємо", – каже кухар в'єтнамського фаст-фуду Максим.

Щоб зрозуміти в'єтнамську кухню, треба не боятися експериментувати і бути готовим до великих порцій, жартують кухарі.