У Києві ціна на сосиску в тісті піднялася до 10 гривень. Про це пише "Обозреватель" з посиланням на киян.
"Ще в кінці листопада купував перепічку на "Театральній" за 8,5 гривень. Я завжди дві відразу брав. Днями побачив, що ціна за штуку вже 10 гривень. Довелося купити одну", – розповідає "Обозревателю" київський студент Роман Володько.
Фото: kiyany.obozrevatel.com
Зазначимо, що рецепт київської перепічки тримається в секреті. Продається вона на вулиці Богдана Хмельницького, 2 з 1981 року. Навесні 2015 року перепічка коштувала 8 гривень, восени – 8,5 гривень.
Київська перепічка – це перший український фастфуд, який зберігся ще з радянських часів. Перепічка вважається одним з кулінарних брендів столиці нарівні з київським тортом і котлетою по-київськи. Сосиска в дріжджовому тесті, обжаренном у фритюрі, на вигляд нагадує їжу в студентському столових.