Станом на ранок 3 липня звернення зі скаргами на погане самопочуття після вживання продуктів в ресторанах японської кухні в Києві припинилися. У чотирьох хворих підтвердився діагноз сальмонельоз. Результати аналізів решти постраждалих будуть відомі пізніше.
Про це повідомляє 112.ua з посиланням на заступника начальника Головного управління Госпродпотребслужби в Києві Олександра Овчаренка.
"Ми припускаємо, що зараження могло статися від хворої людини, яка працювала на кухні і запліднила продукти. Вона могла бути прихованим носієм або приховувала погане самопочуття", – розповів Овчаренко.
Заклад, в якому отруїлися люди, не працює з 28 червня.
Нагадаємо, кількість отруєних суші в Києві зросла до 34.
Поліція порушила кримінальну справу за ст. 325 КК ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням").