Ціни на м'ясо птиці (тушки курячі) в Києві за перші десять днів березня знизилися на 3,9%.
Станом на 10 березня в порівнянні з 29 лютого в столиці ціни на птицю (тушки курячі) знизилися з 39,88 грн/кг до 38,34 грн/кг, свідчать дані офіційної статистики.
За цей період на споживчому ринку столиці також подешевшали:
- сало – на 4,7% до 66,36 грн/кг;
- яйця курячі I-II категорії – на 10,5% до 12,03 грн/десяток;
- картопля – на 5,6% до 6,69 грн/кг;
- капуста – на 9,2% до 9,8 грн/кг;
- буряк – на 1,6% до 9,8 грн/кг.
У той же час, подорожчали:
- гречана крупа – на 2,7% до 29,18 грн/кг;
- сметана – на 2,6% до 34,14 грн;
- олія соняшникова – на 1,6% до 31,47 грн/л;
- цибуля ріпчаста подорожчала на 1,4% – до 10,16 грн/кг.
Нагадаємо, за словами продавців, новий виток подорожчання продуктів в Україні очікується до Великодня.
Читайте також:
- М'ясо за 100 грн, гречка за 30: на Донбасі стрімко злітають ціни на продукти
- Що подорожчає навесні: виростуть ціни на м'ясо, хліб, алкоголь і "комуналку", зате подешевшає зелень
- Ціни на молоко в Україні підскочать на 25% – експерт
- У Києві пройдуть сезонні ярмарки з недорогими товарами
- Як зміняться ціни на продукти в березні: прогнози експертів