Київ не зможе відразу "перестрибнути" до "жовтої зони". Коли закінчиться локдаун у столиці

22 квітня, 14:40

Олександр Марущак , Тетяна Очеретяна

У Держпродспоживслужбі пояснили, чому Київ не зможе швидко перейти з "червоної" до "жовтої зони" карантину – чи ефективний локдаун

Незважаючи на те, що ситуація з коронавірусом у Києві трохи стабілізувалася, місту ще далеко до стрибка з "червоної" до "жовтої зони" карантину.

Реклама

Про це сайту "Сьогодні" розповів голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан.

Він зазначив, що локдаун позитивно вплинув на три показники в місті: первинне виявлення інфекції, госпіталізації і підтверджені випадки інфікування.

"Кількість захворювань у важкій формі, летальність і завантаженість реанімаційних палат, на жаль, не зменшується, ці показники є надзвичайно високими. Позитивна динаміка є, але вона не така швидка, щоб вже зараз прогнозувати про перехід Києва в "жовту зону" карантину через два тижні", – сказав Рубан.

За його словами, за ситуацією потрібно спостерігати ще як мінімум тиждень, щоб приймати якесь рішення. Крім того, столиця не зможе відразу "перестрибнути" до "жовтої зони", місто проведе деякий час у "помаранчевій зоні".

Також Рубан підкреслив, що зараз робити висновки зарано. Але є і позитив: кількість госпіталізацій зменшилася.

"Якщо раніше завантаження медичних установ було під 100%, то зараз воно вже менше 80%. Користь від локдауну очевидна, але не все так швидко відбувається, як нам того б хотілося. Люди повинні строго дотримуватися маскового режиму і дотримуватися усіх заходів безпеки", – пояснив він.

Реклама

Нагадаємо, 2 травня українці святкуватимуть Великдень – традиційно цього дня віряни відвідують храми і освячують святкові паски. Однак через зростання захворюваності на COVID-19 влада може посилити карантинні обмеження.

Всі подробиці в спецтемі Коронавірус

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти