Як кияни відсвяткують Великдень: паски з ананасами і виїзд на шашлики

22 квітня 2016, 07:33

Ірина Гінжул Ірина Гінжул

Багато жителів столиці планують заощаджувати на м'ясних стравах і домашній випічці

Трохи більше тижня залишається до одного з головних православних свят – Великодня. Кияни вже починають продумувати традиційний святковий стіл, на якому неодмінно повинні бути солодка паска і крашанки. Але цього року свято затьмарюють ціни на продукти, які виросли через зростання курсу долара й інфляції. Тому більшість городян визнається, що в цьому році витратити на святковий стіл вони мають намір обмежений бюджет – від 500 до 800 грн. Такі дані опитування, проведеного експертами "БАZAR на Лісовій" на замовлення "Сегодня" (докладніше див. Інфографіку).

Реклама

1_22

Також, за даними опитування, багато киян планують економити на м'ясних стравах і домашній випічці: "У цьому році пасхальний стіл буде без буженини і домашніх пасок. Випічку купуватимемо: так дешевше", – розповідає киянка Марія Редриков. Уже зараз городянам пропонують паски на замовлення: ціна на найпростішу пасхальну випічку стартує від 9 грн за 100 грам (близько 70 за 1,5 кг) і може досягати 300 грн за кілограмову паску – з шоколадом, мигдалем, в'яленою вишнею і шматочками ананаса. Для найледачіших є в продажу навіть повністю укомплектований великодній кошик за 800 грн. У ній можна знайти: буженину (800 гр), домашню ковбасу (800 гр), паштет в горщику (500 гр), 10 крашанок, паску, три яблука, запечені з медом і горіхами, свічку і рушник.

ВІДПОЧИНОК. Планують економити і на святкуванні: за даними опитування, проведеному на сайті "Сегодня", близько 35% городян відзначать Великдень в Києві, 18% поїдуть святкувати на дачу, а 14% мають намір вибратися на шашлики.

В тренді
У Києві скануватимуть дерева: для чого це потрібно (фото)

2_12

Реклама

"Ми вирішили сім'єю поїхати на дачу на всі вихідні. Називається дешево і сердито", – розповідає киянин Микола Яковенко. Ще 13% киян мають на свята свій варіант відпочинку: "Підемо з друзями в похід по Карпатам – це набагато краще галасливого міста. Відсвяткуємо Великдень на природі, з домашньою ковбаскою", – зізнається киянка Олена Малишева.

Всі подробиці в спецтемі Пасха-2016

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти