Цукерки з рожевим перцем, сиром і ромашкою: киянка створює солодощі з незвичайними начинками

9 листопада 2017, 11:20

События на ТК Украина

Найцінніше в приготуванні цукерок – це час, бо готуються цукерки близько доби

З червоним перцем, сиром, ромашкою і навіть бальзамічним оцтом – цукерки з дивовижною начинкою створює киянка Олена Слободянюк.

Реклама

"Тут десь грамів 300 шоколаду і з нього вийде штучок 30. Одна цукерка – це в середньому від 8 до 12 грамів", – розповідає дівчина.

Спокусливий запах італійського шоколаду заполонив кухню майстрині Олени Слободянюк. Авторські домашні цукерки вона навчилася готувати майже рік тому і тепер вправно чаклує над ними щодня.

"Найцінніше в приготуванні цукерок – це час, бо готуються цукерки близько доби. Це необхідний час на повну кристалізацію корпусу, на стабілізацію начинки", – розповідає шоколатьє Олена Слободянюк

А ось асортимент тих самих начинок задовольнить навіть найвибагливішого гурмана і здивує найсуворішого критика. Наприклад, одного зернятка бобу "тонку" вистачає на 40 цукерок.

Реклама

"Починаючи від самих класичних – шоколадних, з шоколадною начинкою, з трюфеля з ванільною, і закінчуючи начинками з апельсина, ванілі, бальзамічного оцту. Є з рожевим перцем, з морською сіллю, з чаєм мачо, з кунжутом і фісташкою, з бобами тонку" , – говорить Олена Слободянюк.

Своїми знаннями шоколатьє охоче ділиться на майстер-класах.

В тренді
Над Києвом пролетіла низка супутників Ілона Маска (відео)

Кожен етап складного процесу важливий, якщо раптом "щось пішло не так" – вся робота нанівець.

Один з найцікавіших моментів при створенні домашніх шоколадних цукерок – це створення шоколадної оболонки.

А ось крім звичних для кулінара силіконових пензликів і формочок, на кухні Олени незамінні помічники: будівельний термометр (він визначає ідеальну температуру шоколаду) і фен, щоб розігріти форму перед закриттям шоколадних капсул.

Реклама

Домашню смакоту від Олени вже спробували в восьми країнах світу. Серед них Швеція, Франція, Хорватія, Італія. Сама ж Олена мріє про власну кондитерську майстерню.

Нагадаємо, раніше вчені пояснили причину сильної тяги до солодкого і мучного. Бажання з'їсти шоколадку, цукерки, печиво з'являється не просто так

Також вчені виявили, що регулярне вживання жувальної гумки і цукерок погано впливає на кишечник.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти