У Києві провели фестиваль сиру.
Більше 40 сироварів з усієї України представили свої вироби в столиці. Тут сири на будь-який смак – з перцем, часником і навіть вимочені у вині.
Уподобання відвідувачів різняться. Хтось звик до традиційних смаків, хтось – шукає щось незвичайне.
На фестивалі розкривають і секрети виробництва. Прямо перед очима відвідувачів готують моцарелу.
За схожою технологією роблять популярні м'які сири, серед яких і сулугуні. А ось Аркадій пропонує бажаючим грюєр, привезений з Маріуполя. Розповідає – зайнявся сироварінням, коли вийшов на військову пенсію. Тоді його хобі переросло в професію.
Українські крафт-сири можуть дати фору європейським, стверджують організатори фестивалю. Втім, і ціни на таку продукцію вище – в середньому в півтора-два рази – магазинного асортименту.