Будівлю річвокзалу у Києві обіцяють відкрити вже у травні: тут будуть ресторани і басейн

18 січня 2016, 07:13

Кириченко Леся Кириченко Леся

Площа збільшиться за рахунок підвальних приміщень

Київський річковий вокзал істотно зміниться: вже найближчим часом почнеться його реставрація, після якої в будівлі з'являться ресторани, нічні клуби і навіть басейн. "Зараз закінчуються проектні роботи з реставрації будівлі. Це пам'ятник архітектури, тому всі норми до об'єкта будуть витримані, зовні він не зміниться, а мозаїку ми реставруємо. У будівлі хочемо зробити культурний, туристичний і гастрономічний центр Подолу. У ньому відкриються зразкові ресторани. Які саме, визначать пізніше, але точно будуть ті, що або не представлені в місті, або їх дуже мало. Але функція вокзалу буде збережена", – розповів нам ідеолог проекту і представник керівництва Річкового вокзалу Андрій Вавриш.

Реклама

screenshot_1_59

Річковий вокзал зсередини. Фото: Сергій Рістенко

Згідно з проектом "модернізації", корисну площу будівлі збільшать майже вдвічі: з 6 тис. кв. м до 11700 кв. м. "добудов і прибудов не буде! Площа збільшиться за рахунок підвальних приміщень. Будівля побудована в 60-х роках, і конструктивна частина дуже міцна. Тому організація в ній басейну – не проблема", – пояснює Вавриш.

screenshot_2_20

Реклама

Фото: Сергій Рістенко

Вартість реставрації поки тримається в секреті, але відкрити оновлений будинок обіцяють вже в травні.

В тренді
Курив і показував "факи": у Києві новий "герой" метро (відео)

screenshot_3_18

Фото: Сергій Рістенко

Експерти ж кажуть, що з модернізацією можуть бути складності. "Там погана ситуація з фундаментом: його потрібно укріпити. Але ідея "оживити" будівлю хороша. Щоправда, на Поштовій вже є ресторани, а планувалося відкриття ще двох , – говорить автор проекту реконструкції Поштової площі, архітектор Андрій Миргородський.

Реклама

screenshot_4_10

Фото: Сергій Рістенко

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти