Під Києвом навчилися робити чай і салати з конопель

5 жовтня 2018, 12:33
В Україні створили новий продуктовий тренд

Підприємець в Київській області Геннадій Руденко на двох гектарах землі повністю легально висадив коноплю. Цими рослинами годуватимуть птахів на фермі, а також вичавлювати масло.

За словами Руденка, він має намір налагодити безвідходне виробництво: вирощувати коноплю, частково годувати птахів на фермі, робити з насіння конопляну олію, а залишки, шрот, знову давати на харчування птахів і риб.

Реклама

Олія з конопель вважається однією з найпоживніших у світі. З одного кілограма насіння виходить не більше 200 мілілітрів. Як зазначив виконавчий директор компанії, яка вирощує коноплю, Віталій Воронцов, конопляна олія дуже швидко окислюється, тому справжня олія має термін придатності не більше місяця.

У свою чергу дієтолог Людмила Гончарова підкреслила, що технічні коноплі покращують обмін речовин в організмі. Ідеально її поєднувати з кмином і мускатним горіхом. У коноплях багато вітаміну Е, амінокислот, мінералів, фітонцидів. Крім того, кухар Наталія Комаха місцевого ресторану зазначила, що вже підготували рецепти салатів і перших страв, де будуть використовуватися листя конопель. До салатів також додаватимуть насіння. З напоїв планується запровадити конопляне молоко.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Черкаській області СБУ виявила величезну плантацію конопель. Вартість знайденого канабісу на "чорному" ринку становить близько 4 мільйонів гривень.

Реклама

Також ми писали, що зараз експерти намагаються зрозуміти, є конопля страшним наркотиком або скоріше ліками, чого від неї більше – шкоди чи користі. Поки ж в Україні триває війна з гашишем і марихуаною – наркотиками з конопель.