У Києві подорожчала перепічка

4 лютого 2016, 13:52
Один з кулінарних символів столиці тепер коштує 10 гривень

Рецепт київської перепічки тримається в секреті / Фото: Григорій Салай

У Києві ціна на сосиску в тісті піднялася до 10 гривень. Про це пише "Обозреватель" з посиланням на киян.

"Ще в кінці листопада купував перепічку на "Театральній" за 8,5 гривень. Я завжди дві відразу брав. Днями побачив, що ціна за штуку вже 10 гривень. Довелося купити одну", – розповідає "Обозревателю" київський студент Роман Володько.

Реклама

Фото: kiyany.obozrevatel.com

Зазначимо, що рецепт київської перепічки тримається в секреті. Продається вона на вулиці Богдана Хмельницького, 2 з 1981 року. Навесні 2015 року перепічка коштувала 8 гривень, восени – 8,5 гривень.

Реклама

Київська перепічка – це перший український фастфуд, який зберігся ще з радянських часів. Перепічка вважається одним з кулінарних брендів столиці нарівні з київським тортом і котлетою по-київськи. Сосиска в дріжджовому тесті, обжаренном у фритюрі, на вигляд нагадує їжу в студентському столових.