Вчені про постраждалий будинок в Києві: зсув триває, тріщини будуть розростатися

7 грудня 2015, 15:44

Теплова зйомка зафіксувала фільтрацію теплої води з-під оголеного фундаменту будівлі

Потерпілий від зсуву будинок на Червонозоряному проспекті, 14 у Києві продовжує руйнуватися. Про це йдеться у висновках експертів Національної академії наук України (НАН), повідомляє 112.ua.

Реклама

"Проведений дослідниками попередній геоморфологічний аналіз показав, що споруда зведена на рельєфній місцевості – досить крутих схилах, які в процесі будівництва вирівняли, підрізали і слабо закріпили. Недостатньо укріпленим, за припущенням інженерів, може виявитися і фундамент будівлі. Крім того, для зазначеної місцевості характерна дуже нестійка порода ґрунтів – лесси. Саме через це внаслідок тривалих дощів і набухання грунтів стався відрив, сповзання і обрив частини прибудинкової території", – пояснили вчені.

У висновках говориться, що теплова зйомка зафіксувала фільтрацію теплої води з-під оголеного фундаменту будівлі і множинні тріщини з підвищеною теплопровідністю в стінах будівлі.

В тренді
Намагається уникнути покарання? Ексголова СЕС збила дівчину в центрі Києва (фото, відео)
В тренді
"Я вам не Черновецький". Кличко вимагає звіт від правоохоронців за результатами обшуків
В тренді
У Києві пасажир розстріляв водія автобуса: що так розлютило чоловіка
Пасажир автобуса і його зброя. Колаж "Сьогодні"

Вчені прийшли до висновку, що обвал триває, тріщини будуть розростатися і далі. А це становить значну небезпеку для цілісності будинку.

Нагадаємо, у Києві на Червонозоряному проспекті, 14 через зсув обвалилася підпірна стіна. Відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 275 ("Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд") Кримінального кодексу України. Жителів відселили в гуртожитки та готелі.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти